2011. december 20., kedd

ma esti könnyű vacsi

Szia!
Akkor készítsünk 1 könnyű vacsit, mielőtt jönnek a nagy karácsonyi kulináris élvezetek.

Tárkonyos krumplileves lesz és tejszínes penne.

A leveshez pucolj meg kb 40 deka krumplit, vágd fel kisebb kockákra, tedd fel főni kb másfél liter vízbe, tegyél bele kb 1 kávéskanál sót, 1 kávéskanál delikátféleséget (tudod, hogy szép legyen a színe) és kb 1 kávéskanál tárkonyt vagy lestyánt. Főzd meg puhára a krumplit, mikor puha, habard be: a habaráshoz tegyél 1 tálkába kb 1 kávéskanál lisztet, amit folyamatosan kevergetve engedj fel egy kis pohár tejföllel, majd lassan csurgass rá a forró leves léből, hogy csomómentes legyen. Ha teljesen csomómentes, csurgasd bele a levesbe, főzd még kb 2 percig folyamatosan keverve. Tálalás előtt csurgass bele fél citrom levét és még szórd meg a tetejét egy kis tárkonnyal és tekerj rá 2-3 tekerés színes vegyes borsot, de ezt el is hagyhatod, attól függ, milyen az ízlésed. Picit savanykásnak kell lennie.

na, ez kb igénybe vett úgy 20 percet :)

Amíg fő a leves, tegyél fel egy lábasba kb 2 liter vizet főni, ha fő a víz, tegyél bele 1 evőkanál sót, 1-2 evőkanál olajat (hogy ne ragadjon össze a tészta) és főzd ki a tésztát, de ne legyen teljesen szétmálló, puha, hanem egy picit roppanós.

Aztán jöhet a tésztára a szósz, ez is lesz vagy 15 perc :)

Vágj össze kis kockára 1 kis fej hagymát, olajon kezdd el pirítani. Ha olyan "üveges", akkor tegyél bele gombát, borsozd (ez elengedhetetlen a gombánál), sózd meg, és pirítsd együtt. Ha már "rendesen" illatozik, és kezd pirulni, öntsd fel főzőtejszínnel, főzd együtt kb 5 percig ( nem magas lángon ), néha kevergesd meg és öntsd rá a kifőtt tésztára. A tetejére szórhatsz reszelt sajtot.

Na, itt a 2 fogásos, könnyű vacsora, és nem vett igénybe 40 percnél többet :)

Hát, ezért szeretek én nagyon főzni és persze sütni is, mert tényleg nincs benne semmi különös :)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése