2011. december 21., szerda

Hurrá! Esik a hó!

Jó reggelt kívánok!

Gondoltam, ha kint hideg van, nagyon jól fog esni este egy finom forró leves. Csinálj például egy finom tárkonyos ragulevest, és az olyan laktató, hogy utána elegendő 1-2 gofri vagy palacsinta.

Vágj fel kis kockákra csirke vagy pulykamellet, kb 40-50 dekát, tegyél fel egy 3 literes lábosba 2 evőkanál olajat, és a melegszik, de nem forró (tudod, ha forró, fröcsköl és megégeted magad), dobd bele a kocka husikat, és kevergesd fehéredésig. Ha kifehéredett, szórj rá 1 evőkanál tárkonyt, 1 kávéskanál őrölt szerecsendiót,  engedd fel kb 2 liter vízzel. Ha felforrt, tegyél bele 1 kávéskanál sót és 1 kávéskanál delikátféleséget (a színe miatt), vágj fel karikára 1-2 sárgarépát, fél citromot, 1 petrezselyem gyökeret és ezt is dobd bele. Ha már majdnem puha a zöldség, tegyél bele kb 2 maréknyi zöldborsót (lehet fagyasztott, vagy konzerv), kb 2 maréknyi morzsolt csemege kukoricát és főzd puhára.

Ha minden megpuhult, tegyél 1 kis tálkába 1 evőkanál lisztet, kavard ki fél liter főzőtejszínnel csomómentesre. Ha teljesen sima, jöhet rá 1 merőkanál leveslé (hogy "megszokják" egymást, forró-hideg lé) és lassan csurgasd bele a levesbe. Főzd kb 2 percig lassú tűzön, kevergesd közben és kóstold meg. Ha kész, még szórj a tetejére tárkonyt, és a maradék fél citromot tedd az asztalra, hátha valaki savanykásabban szereti.

Ezzel ismételten elment az életedből kb 30 perc! :)

Nagyon szép napot és szép estét kívánok!

Holnap jövök pár egyszerű karácsonyi sülttel :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése