2011. december 8., csütörtök

borúra derű jöjjön!

Szép jó reggelt kívánok!
Remélem ebben a borús időben megmosolyogtat ez a bájos cica.

És ha már mosolygós vagy, maradjon is meg egész napra és holnap reggelre is, mikor édes "bundás kenyeret" fogsz csinálni.

Addigra megszikkad a kalácsod és tudod szépen szeletelni, kb 2 centi vastag szeletekre. Ha ez megtörtént, hagyd őket egy kicsit magukra. Nyisd ki a barack konzervet, és 2-3 fél barackot szeletelj fel vékonyra, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön. Vedd elő a hűtőből a mosolygós tojásokat, kb 6 darabot, csomagold ki őket egy mélytányérba, villával kezdd el felverni. Ha már picit habosodik, tegyél bele egy csipetnyi sót, és fokozatosan adj hozzá egy, másfél evőkanál porcukrot. Azért kell fokozatosan, mert különben csomós lesz és már el is megy a kedved az egésztől. Mikor már jó alaposan felverted a tojásokat, elvegyült a porcukorral, akkor jöhet a következő: a kalács szeleteket szúrd fel egy éles késsel, tudod, úgy, mintha
pita lenne, vagy mikulás zacskó.

Na, akkor ott sorakoznak ezek a dolgok, és amíg szokják egymást, tegyél fel egy serpenyőt, vagy palacsintasütőt a gázra, és kezdj el melegíteni benne olajat, kb olyan 1 centire lepje el a serpenyőt, de ne legyen túl forró!

És most a felszúrt kalácsba tömködd bele a barackokat, nem kell túl bucira, mert akkor nem tudod szépen kisütni. Aztán mártsd bele az édes tojásba és süsd meg! Először az egyik oldalát, amikor már szépen kezd pirulni, fordítsd meg, majd süsd meg a másik oldalát is (most már szólhatsz, hogy mindjárt reggeli!) és ha megsült tedd rá 1 papírtörlőre, hogy ő is jól lakjon a kalács számára szükségtelen olajból.

Ezt folytasd addig, amíg akarod... Aztán mikor tányérra teszed, csurgass rá 1 kis mézet, nagyon fincsi lesz. Tejeskávét, teát, bármit kortyolhattok hozzá!

Nagyon jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése